Przejdź do treści

Dr Katarzyna Pala

 CEO, FOOD4FUTURE TECHNOLOGIES SP. Z O.O.

Doktor Katarzyna Pala jest absolwentką Politechniki Wrocławskiej oraz Uniwersytetu Wrocławskiego gdzie ukończyła studia doktoranckie na kierunku biotechnologia. Dodatkowo ukończyła studia z zakresu zarządzania własnością intelektualną na Uniwersytecie Jagiellońskim. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywała między innymi kierując działem komercjalizacji w WCB EIT+ (obecnie PORT https://www.port.org.pl/pl/) oraz jako współzałożycieka i dyrektorka Rozwoju Biznesu SensDx. Odbyła także staż na Uniwersytecie Wollongong w Australii w dziale komercjalizacji badań.

Jest współzałożycielką Food4Future Technologies, start-upu polsko-norweskiego, który zajmuje się nowoczesnymi rozwiązaniami w zakresie produkcji żywności w obiegu zamkniętym, zgodnie z filozofią gospodarki o obiegu zamkniętym. F4F Tech to firma, która rozwija RAS – recyrkulacyjne systemy akwakulturowe, które zapewniają produkcję wysokiej jakości żywności przy niskim zużyciu wody oraz z poszanowaniem ochrony środowiska i minimalnym śladzie węglowym. Oprócz tego, jest współzałożycielką Water Science and Technology Institute – H2O SciTech – fundacji, której misją jest realizowanie projektów związanych z ochroną wody i systemami obiegu zamkniętego.